Nyt kun Forssaan on suurinpiirtein 8 viikkoa, niin ajattelin vilkaista, mitä Juoksija-lehden Move!-valmentaja tähän loppuun on ohjelmoinut. Tein sinne sen ohjelman jo kauan aikaa sitten, mutta sattuneista syistä sen seuraaminen on jäänyt vähälle. Tänään oli sitten ohjelmassa vauhtileikki (10 min + 60 min - 3 min kovaa / 2 min rauhallista + 10 min). Jotenkin tuli mieleen, että vauhtileikki (fartlek) on kai ennemminkin fiiliksen mukaan menoa, kuin tällaista kellosta katsomista. Muistuttaa siis mielestäni enemmän aikaperustaisia intervalleja. Mitäs pienistä, tärkeintä on harjoitus.

Kymmenen ensimmäistä minuuttia jaksoin hölkötellä rauhassa, sitten jatkoin harjoitusta kelloa orjallisesti tuijoittaen. Ripeillä jaksoilla syke oli pääsääntöisesti 170 ja 180 välissä, rauhallisilla ei juurikaan alle 160:n näyttänyt laskeutuvan. Ihan täyttä tuntia en jaksanut mennä, osa syynä oli myös, että valitsemani 10 km kierroksen lenkki päättyi kodin kohdalle noin 53:15 ajassa. Ei enää jaksanut puristaa koneesta muutamaa kovempaa rypistystä. Loppuverryttelykin jäi 6:een minuuttiin.

Yhteenveto: 11 km, 59 min, 158, 5:23/km.

Olisi ollut mukava tietää, miten nopeasti tuli edettyä noissa reippaissa jaksoissa. Ilmeisesti jotain 4 ja 5 min/km välillä, kun tuo kokonaisvauhtikin oli tuota luokkaa. Tiedä häntä, oliko sopiva, vai olisiko pitänyt ottaa hiljempaa, ja jaksaa tehdä se tunti loppuun.