Pääsiäisen vietimme Kisakallion Urheiluopistolla.Ohjelmassa oli liikunnallinen perheloma - syömistä (täyshoitoa) ja liikuntaa. Siis loma parhaasta päästä.Ohjelmaa oli kaikenikäisille lapsille sekä meille aikuisille. Perjantaina kävin kokeilemassa curlingia sekä äijästrechingissä. Curling ei juurikaan sytyttänyt, voisi olla mukavaa hyvässä kaveriporukassa, muttei tarjoa minulle sen suurempia kicksejä. Venyttelyissä on mukava käydä kahdesta syystä: venyttely itsessään on hyödyllistä, ja pitäisi harrastaa enemmänkin sekä on mukava huomata, ettei olekaan kankein ihminen maailmassa. Tekee hyvää itsetunnolle.

Lauantain tärkeimmät annit olivat polkupyöräergometrillä tehty kuntotestaus ja parin tunnin futistreeni. Kuntotestauksessa poljettiin 12 min (3 x 4 min) portaittain kohoavalla vastuksella ja mitattiin sykettä ja verenpainetta. Tulokseksi sain "erinomainen kunto"! Max hapenottokyvyksi testi antoi minulle 60 ml/kg/min. Lisäksi lihaskuntotestit 30 sek, vatsaa, punnerrusta ja kyykkyyn-ylös. Nekin meni ihan mukavasti, vaikka lihaskuntoilu onkin jäänyt liian vähälle. Rasvaprosenttikin mitattiin sellaisella käsissä pidettävällä laitteella. Tulos: alle 6 %. Olen siis aika kuiva tyyppi.

Futista pelattiin jälleen äijäporukassa kuplahallissa. Alkuun hieman lämmittelyä pallon kanssa, ja loppuun peliä viisihenkisillä joukkueilla hieman pienemmällä kentällä kuin puolikaskenttä. Hyvää treeniä pumpulle ja jaloille. Koko treenin (about 2 h) keskisyke oli 160 mukaan lukien juomatauot ja muut pysähtelyt. Pelatessa syke ei juurikaan laskenut alle 170.

Illalla oli vielä lentistreeni ohjelmassa, mutta hienoiseksi pettymyksekseni vain 4 pelaajaa saapui paikalle. Otetiin hieman tekniikkaa ja erä pientä peliä. Toisaalta olivathan jalat jo saaneet annoksensa ja seuraavanakin päivänä oli lisää tulossa.

Sunnuntaina jalat olivat kipeät jalkapallosta, mutta mitäs pienistä. Kevyt liikuntahan on parasta palauttelua. Aamulla oli ohjelmassa sauvakävelyn syketreeni. Sykettä nostatettiin tietysti ylämäessä. Lisänä sai tehdä "skippausta" eli pieniä loikkia, jos halusi. Tietysti piti kokeilla ja niin päästiinkin yli 180.

Vaikka aamupäivällä olin jo ulkoillut, niin iltapäivän ohjelmaan oli merkitty Juoksuvaellus, niin sinnehän piti ehdottomasti mennä. Vetäjän johdolla lähdimme metsään juoksemaan. Välillä juostiin poluilla, mutta välillä ihan silkassa pöpelikössä. Maasto oli aika mäkistä, joten varsin erilainen treeni, mitä asfalttimaratoonari normaalisti tekee. Tunti juostiin, matkasta ei hajuakaan. Keskisyke oli 149. Osa porukasta lähti toiseksikin tunniksi metsään, mutta itse lähdin erään triathlonin täysmatkalle treenaavan mukaan tielle juoksemaan. Juostiin noin 6 km hieman alle 40 minuutissa. Syke muistini mukaan 145.

Maanantaina kävin vain palauttelevassa keppijumpassa. Kaiken edellä kerrotun lisäksi ohjelmassa oli joka päivä jotain perheliikuntaa  tai -ohjelmaa, jossa joko koko perhe tai alle kouluikäiset ja yli kouluikäiset omissa ryhmissä tekivät jotain kivaa. Alkupäivinä kävin myös jossain jumpassa, mutten muista enää tarkemmin, mitä se oli ja minä päivänä.

Kaiken kaikkiaan tällaiset lomat ovat meidän perheen mielestä mukavia, ja suosittelen kaikille liikunnasta kiinnostuneille!