Viime viikolla tuli vietettyä keskiviikosta perjantaihin Helsingissä kurssilla. Samalla viikon ainoat juoksut tuli tehtyä siellä. Määrä jäi siis valitettavasti kahteen, mikä on hieman vähän.

Keskiviikkona tuli kokeiltua hotellin juoksumattoa. Majapaikasta löytyi mini-gym, joka totisesti oli nimensä mukainen. Pieni huone, josta löytyi juoksumaton lisäksi kuntopyörä, pari stepperin näköistä laitetta ja joku yleislaite. Matto oli ilmeisesti amerikkalaista valmistetta, sillä nopeuden säädön epäilin olevan mailia/tunti ja matkaa se ilmoitti mielestäni maileina. Lähdin liikkeelle nopeudesta 6.5, joka siis ilmeisesti on noin 10.5 km/h ja noin 5:44 min/km. Aluksi se tuntuikin sopivalta vauhdilta, mutta mattoon totuttuani, päätin lisätä kierroksia 25 min jälkeen. Laitoin tauluun lukeman 7.0, siis 11.26 km/h ja 5:20 min/km. Alkuperäinen suunnitelma oli juosta tunti, mutta mielestäni matolla juokseminen oli niin tylsää puuhaa, että lopetin 45 min kohdalla. Tällöin matkamittari näytti 5 mailia, josta tullee 8 km. Keskivauhti oli 5:37/km ja syke 148. Nousukulma matolla oli 1 aste. Tulipahan testattua, mutta en pitänyt mitenkään mukavana kokemuksena, joten jatkossakin juoksen lenkkini ulkona oli sää sitten mitä tahansa. Kaikenlisäksi sain pohkeeni tästä tarjoituksesta tosi kipeäksi. Syynä varmaan jonkinlainen jännittäminen tai uusi laite/alusta, sillä muulloin juostessani en ole saanut mitään vastaavaa aikaiseksi.

Torstaina sitten lähdinkin kiertämään Töölönlahtea. Alunperin olin sopinut erään Sepon juoksupalstan kautta tutuksi tulleen ystävän kanssa, että lähdemme yhdessä lenkille, mutta valitettavasti hän oli satuttanut jalkansa eikä voinutkaan harjoitella. Ilma oli raikas, muutama aste pakkasta, hieman tuulta, mutta varsin miellyttävää. Lähdin hotellilta ja juoksin lahden ympäri neljä kertaa ja takaisin hotellille. Reitti oli mukavan oloinen, muitakin juoksijoita ja ulkoilijoita oli liikkeellä. Matkaan meni aikaa 55 minuuttia ja matkaa kertyi ilmeisesti 9.4 km, 5:51/km ja 154 keskisyke.